Qui sóc


Em dic Montse Grau i vaig néixer i visc a Lliçà de Vall (Barcelona). Sóc mare de dos fills i una amant del món de l’educació.

 

Sóc treballadora social i he treballat com a tal durant 15 anys, els vuit darrers dirigint el Projecte d’Inserció Sòcio-Laboral per a dones ANEM PER FEINA, al Raval de Barcelona.  Fantàstica experiència de treball conjunt amb Càritas Diocesana de Barcelona, el Centre Obert Joan Salvador Gavina, la Fundació Escó, la Fundació Els Quatre Vents i El Lloc de la Dona-germanes Oblates.

 

De petita estudio música i piano. I de més gran, cant. La música i l’expressió corporal sempre m’han atret i he sentit que eren un camí d’obertura per a mi.

 

L’any 2004 en un moment personal delicat, en el que necessitava aturar-me a rel de la meva separació, conec la Biodanza. Va ser una revelació en el sentit que de seguida vaig tenir clar que volia dedicar-me a això a la meva vida.

 

En aquella sessió que vaig fer, -només una!-, vaig sentir que aquest sistema de creixement i integració em proporcionava molts regals: la música, la connexió amb la meva pròpia força i tot el meu potencial, la mirada trascendent cap a la Vida en Majúscules. I tot a través del moviment, d’una manera fàcil, lúdica, sense exigències.

 

I amb l’ànim d’aprofundir en la Biodanza, al 2006 inicio la formació per ser-ne facilitadora i 3 anys després, em titulo com a Facilitadora de Biodanza Sistema Rolando Toro a l’Escola de Barcelona (BAR 1127)

 

M’especialitzo també en Biodanza amb nens i adolescents i recentment, el gener de 2015, en l’Aplicació de Biodanza a les escoles. També he cursat l’extensió del Projecte Evolució en Biodanza.

 

Actualment, imparteixo Biodanza a tres centres educatius, juntament amb la meva companya professional Elena Lázaro:

L’Escola Pública Els Vinyals a Lliçà de Vall, a nens i nenes de Primària. És una experiència pionera a Catalunya que, en aquest cas, s’inclou dins d’un programa global d’Educació Emocional i de formació del professorat dins de l’aula. També inclou sessions de Biodanza en família.

L’Escola Hatikva a Valldoreix on les sessions són amb infants d’Educació Infantil.

- i al Col·legi Sant Ignasi Jesuïtes de Sarrià a Barcelona, on hi faig tallers d’Interioritat i Biodanza a alumnes d’ESO.