Qui pot practicar la Biodanza


Qualsevol persona pot practicar Biodanza si busca ser autènticament ella mateixa, respectar i respectar-se pel que és, i connectar amb el seu instint profund d'espècie. No és necessari saber ballar, ja que els exercicis tenen a veure amb la vida quotidiana i són proposats de forma progressiva, perquè tots els participants gaudeixin del procés. Les danses no són coreogràfiques ni segueixen una tècnica estructurada de ball, són propostes de vida, vivències, que en un marc musical i grupal, permeten que el moviment succeeixi en una profunda connexió amb l'emoció que aflora.

 

Són danses úniques individuals, en parella o en grup, en un moment únic i en un espai irrepetible, i estan orientades a generar estats d'activació i relaxació, facilitant la cerca d'un moviment cada vegada més innat, orgànic, natural i integrat. En les danses no hi ha comparacions, judicis ni un moviment preestablert correcte o incorrecte. Es tracta de deixar-se dansar per aquesta expressió personal, única i irrepetible que té la força i la presència de l'instant precís: es tracta d'expressar-se, deixar-se portar, deixar anar condicionaments i connectar amb un mateix i amb els altres.

 

Aspectes pràctics

Per participar en una sessió de Biodanza no cal saber ballar.

 

Habitualment es practica en grups regulars de 2 hores setmanals, pel que fa als adults, encara que també hi ha tallers i seminaris intensius en els quals s'aprofundeix més.

 

És recomenable vestir amb roba còmode i portar mitjons. Si es vol, també es pot portar una ampolleta d'aigua.