Què és la Biodanza

La Biodanza és un sistema d’integració que relaciona la música, el moviment i la vivència per reaprendre les funcions originàries de la vida, ja que ens facilita desenvolupar els nostres potencials innats a través de les que anomenem 5 línees de vivència: Vitalitat. Creativitat. Afectivitat. Sexualitat. Trascendència.

Biodansa al Vallès Oriental

Vitalitat

Creativitat

Afectivitat

Sexualitat

Trascendència

 

 

Va ser creada per l’antropòleg, psicòleg, poeta i pintor xilè Rolando Toro Araneda als anys 60.

Etimològicament, la paraula deriva dels termes “bios”, que significa “vida”, i “dansa”, en el seu sentit original de “moviment vivencial”.

 

Biodanza és un sistema vivencial orientat al desenvolupament i enfortiment dels potencials genètics innats en tots els éssers humans. Es tracta d'un sistema de renovació orgànica, de reeducació afectiva, de reaprenentatge de les funcions originàries de la vida i d’integració.

 

Integració a tres nivells: amb un mateix, amb els altres i amb l'entorn. Aquesta integració millora la salut física, psíquica i emocional. Biodanza busca recuperar l'essència de l'ésser humà amb tota la seva plenitud, a través de la música i l'expressió per mitjà de la dansa. Per Biodanza és important connectar i rescatar tot allò que promou la vida en nosaltres, reforçant la part que impulsa la vida, i buscant l'expressió genuïna de l'instint i l'impuls vital.

 

Biodanza potencia i treballa amb la part sana de cadascú, connecta amb l'alegria de viure i estimula els potencials personals, integrant-los per millorar la vida quotidiana. El seu objectiu és aconseguir transcendir, relativitzar i transformar els problemes del quotidià en una manera més saludable de viure.

 

Els beneficis de la Biodanza són molts: millora l'autoestima, la comunicació, l'alegria de viure, la salut física i psíquica, la capacitat afectiva, el respecte a un mateix i als altres, la capacitat de connectar amb el plaer en la vida quotidiana.

 

Reforça i desenvolupa tots els potencials de la persona per aconseguir una major integració amb un mateix (pensar-sentir-actuar) i amb els altres, permetent una renovació orgànica. Tot això a través del moviment, la interacció amb els altres i la música, buscant l'expressió autèntica del que som.

 

Treballa sobre cinc línies de vivència: Vitalitat, Creativitat, Afectivitat, Sexualitat i Transcendència i les integra, equilibra i potencia, afavorint una sensació de plenitud.

 

Un dels objectius principals de la Biodanza és transformar els estils de vida, creant condicions saludables que aportin a l'ésser humà millores en la seva qualitat de vida i una millor relació amb ell mateix, amb l'altre i amb l'entorn.