Explicar la Biodanza de forma senzilla

Moltes vegades els que som facilitadors de Biodanza, i els que l’han  provat, se’ns fa difícil explicar què és la Biodanza. 

 

I quan a mi em passa això, sento per dins una mena de malestar perquè les paraules se’m queden curtes per explicar tanta meravella. 

 

I perquè aleshores sento com si els que fem això siguem persones allunyades de la vida, poc corrents. Persones que hem descobert una tècnica especial, estranya, esotèrica, gairebé una secta... que només entenem nosaltres.

 

I No!!!!!!! Tot és molt més senzill. I aquest, és un dels meus reptes i ,-al meu entendre-, dels professionals que ens dediquem a això: explicar-ho de forma senzilla, posar-ho a l’abast de tothom.

 

Jo em vaig enamorar de la Biodanza justament perquè m’ajudava i encara m’ajuda a aprendre a viure , a ser millor persona i a ser més feliç.

 

Vull dir que el que faig mentre danso en una sessió de biodanza va més enllà d’aquella estona. 

Traspassa les parets de la sala, o de l’espai exterior on sóc i ja no em deixa. Surt amb mi, quan jo surto d’aquell lloc, fica el nas en la meva vida i a poc a poc la va transformant. I canvia també la meva mirada i el meu estar en el món

 

Aquí rau, -per mi-, l’extraordinari valor d’aquest sistema d’integració i de creixement personal: que té a veure amb la vida!!! I en la vida vinculada amb els altres i amb un entorn. 

 

No és un sistema per alimentar el meu ego i ja està. No. És un sistema que et convida, justament, a transformar l’entorn establint relacions més afectives amb els altres. 

 

Ah, i si fas biodanza, -això ho has de saber!-, et passen coses..... coses bones! , sempre bones. I és clar, potser et caldrà moure’t una mica o molt de la teva zona de confort... però tranquil@ que valdrà la pena! 

Perquè la Biodanza vol dir dansa de la vida, la vida en moviment.  

 

Biodanza és tot allò que genera vida.

 

És mirar les coses amb el filtre de la bellesa, la sensibilitat, la generositat, la llum, les capacitats, les possibilitats, la tendresa, la compassió, la delicadesa i l’alegria de viure. 

 

És relacionar-te d’una manera afectiva amb tu mateix i deixar-te de jutjar.

 

Relacionar-te amb els altres amb tota l’estima que ets capaç i saber dir no a aquells que et fan mal. 

 

I relacionar-te amb la teva família, la teva comunitat, el barri, el país des de l’esperança sentint que tens el poder de canviar les coses que no t’agraden. I fer un món millor. 

 

Sí, és clar que també és una tècnica, un sistema, la biodanza. Un sistema molt complet i molt potent basat en el moviment, en  unes músiques estudiades per facilitar el desenvolupament dels potencials genètics de les persones, en una metodologia i  exercicis senzills i en una base antropològica, biològica i científica. Sí. 

 

Però sobretot la biodanza és una manera d’estar en el món, optant per generar vida, per donar-te oportunitats a tu, als altres i al teu entorn. 

 

És aprendre a viure i a viure a fons. Per sentir que sí, que la vida val molt la pena!

 

Per això és un goig que ja hagi arribat a l’educació i a l’escola.  No us sembla que tot això és el que volem pels futurs ciutadans d’aquest món? 

 


Comparteix-lo!

Escribir comentario

Comentarios: 3
 • #1

  MeriTxell MartíNez (sábado, 21 mayo 2016 12:14)

  M'agrada pensar que la biodansa és com un bany per dins i per fora. Seria com veure un got d'aigua ben bona mentre et fas una dutxa . L'aigua et renova i et neteja. La que rellisca per la pell et treu el fang i la pols del camí. La que et prens a poc a poc et refresca, et calma la set i no deixa que se't assequi el cor!! Per a mi cada sessió de biodansa és doncs com un bany!

 • #2

  Carles Yagüe (sábado, 21 mayo 2016 18:44)

  Així senzilla i clara com tu. Segueix alq

 • #3

  Carles Y. (sábado, 21 mayo 2016 18:47)

  Segueix així, fent el que t'apassiona