Teniu una pila de possibilitats i són dins vostre! Connecteu!

Sensacions després del taller d'Interioritat i Biodanza amb adolescents.

 

Connectats al mòbil, a la PDA, a les xarxes socials... així estem tots i aquests nois i noies adolescents de 3er d’ESO del Col.legi Sant Ignasi-Jesuïtes Sarrià de Barcelona, també. És el temps que vivim i té grans avantatges.  Però és clar, ens oblidem de  connectar-nos també a nosaltres mateixos.  I això ja costa una mica més..., ens fa mandra, ens fa por, però val tant la pena!! 

 

Connecteu!, els deia jo en el taller, connecteu amb les sensacions, amb el cos, amb les vostres emocions i a poc a poc anireu podent mirar cap endins, on hi teniu grans tresors. Grans possibilitats!  I els facilitava eines per fer-ho:  la biodanza, la dansa contemplativa, la relaxació...   

 

Estem  tan habituats a passar-ho tot pel cap, a explicar-ho tot amb paraules,  que la proposta del taller es feia estranya al principi. Cares de sorpresa, vergonya, excitació d’allò que és nou ... però  de mica en mica tots els alumnes van poder deixar-se anar, obrir-se, permetre’s sentir! I que sortís l’alegria, el benestar, la calma...

  

Mantenint aquest estat de calma, vaig convidar-los a escriure i pintar el seu nom i expressar en un mural, com se sentien. I finalment a compartir breument, en una paraula, o en una frase, què s’enduien d’aquesta nova experiència ; “Relaxat”,” feliç”, “content”, “tranquil”, van ser  les paraules més sentides. Algú també va dir “connectada a la vida”. 

Sessió de Biodansa amb adolescents al Col·legi Sant Ignasi - Jesuïtes Sarrià de Barcelona

I què és això de la interioritat?  Carmen Jalón Oliveras,  amb qui m’he format, autora del llibre "Crea cultura de la interioridad. En el aula, en pastoral y en la vida diària" (Ed. Khaf) la defineix com “aquell àmbit íntim, delicat i essencial de la persona on ens trobem amb el que som. Interioritat és parlar de profunditat, de l’espai on acollim les ressonàncies que ens arriben del món extern, és on reflexionem, sentim, imaginem, estimem, assumim, recordem, trascendim, assaborim...”. www.descubretuinterioridad.com

 

Com m’agrada acompanyar als nois i noies en aquest viatge cap a la seva interioritat i fer-ho a través de la biodanza!

 

En gaudeixo molt i malgrat que ells em posen a prova i a vegades no m’ho posen fàcil amb les seves pròpies resistències, em segueix encantant.  Perquè sé que en cadascun d’ells hi ha aquesta part lluminosa.  Només falta que se’n vagin fent conscients i puguin vivenciar en algun instant tanta bellesa que hi ha en ells.   

Em sento privilegiada i agraïda.  Agraïda a l’Escola Sant Ignasi-Jesuïtes de Sarrià per proposar als seus alumnes viure més a fons i atrevir-se a provar noves eines per aprendre’n.

  

I agraïda a la Vida per poder fer allò que més m’apassiona: l’Educació de la Interioritat i la Biodanza!


Comparteix-ho!

Escribir comentario

Comentarios: 0